Πήλιο

  • Προορισμοί

  • Τύπος Καταλύματος

Το Πήλιο, το Βουνό των Κενταύρων, δεν επιλέχθηκε τυχαία απο τους δώδεκα Θεούς του Ολύμπου ως καλοκαιρινή κατοικία.
Χτισμένα σε μια περιοχή πυκνά δασωμένη και κατάφυτη από μια πολύμορφη χλωρίδα, με πλούσια νερά να αναβλύζουν από παντού, τα περίπου 35 παραδοσιακά χωριουδάκια μοναδικής αρχιτεκτονικής, το καθένα με το δικό του χαρακτήρα, τα περιποιημένα σπιτάκια, τους ξενώνες, τις ταβέρνες, τα καλντερίμια και τα “παζάρια”, κοσμούν τις πλαγιές του Πηλίου από τα 1.470 μ. υψόμετρο μέχρι τις παραλίες.
Ο επισκέπτης θα έχει την τύχη να έρθει σε άμεση επαφή με τη φύση και να ανακαλύψει με όλες του τις αισθήσεις ένα από τα πιο ευλογημένα ελληνικά βουνά.

Προτάσεις για φαγητό:

Στη παραδοσιακή ταβέρνα “Αγνάντι” στη πλατεία των Αγ. Ταξιαρχών, στην Τσαγκαράδα, κάτω από τη σκιά ενός τεράστιου πλάτανου, μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακές λιχουδιές, όπως σπεντζοφάι, πίτες και όχι μόνο (τηλ. επικοινωνίας: 2426049210 / 6974393504).
Επίσης αξίζει να επισκεφτείτε την ταβέρνα “Το Μπαλκόνι” στο Μούρεσι, με τη σπιτική κουζίνα, παραδοσιακά μαγειρευτά ημέρας και ένα μπαλκόνι με ατέλειωτη θέα στο Αιγαίο. (τηλ. επικοινωνίας: 2426049416).
Τέλος, για τους λάτρεις των θαλασσινών το εστιατόριο “Σύμμετρον” στον Κάλαμο, προσφέρει φρέσκα θαλασσινά και ντόπιο τσίπουρο με τους ανάλογους μεζέδες.(τηλ. επικοινωνίας: 2423054402 / 6977039664).

Δραστηριότητες:

Το Πήλιο προσφέρει πολλές διαφορετικές μορφές δραστηριοτήτων, λόγο της μορφολογίας του, που διαφοροποιούνται ανάλογα την εποχή. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν από καταδύσεις, ιστιοπλοΐα και ψάρεμα, μέχρι πεζοπορία, διαδρομές με ποδήλατα Βουνού, ορειβασία, διαδρομές με άλογα, καθώς και ένα πολύ καλά οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα νερά του Αιγαίου.

Επιλέξτε τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Πήλιο με ένα Click

Πάμε

Όλα τα καταλύματα στο Πήλιο