Καρπενήσι

  • Προορισμοί

  • Τύπος Καταλύματος

Το Καρπενήσι, χτισμένο στους πρόποδες του όρους Βελούχι, περιτριγυρισμένο από πυκνό ελατόδασος, φαράγγια, και αμέτρητες πηγές και τρεχούμενα νερά, δικαιολογεί απόλυτα την ονομασία “Ελβετία της Ελλάδας” που του έχουν προσάψει ξένοι άλλα και Έλληνες  επισκέπτες. Είναι ιδανικό κέντρο εξόρμισης για τα γύρο χωρία και παραδοσιακούς οικισμούς που το πλαισιώνουν και για τα διάφορα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες που υπάρχουν σε ολόκληρο το Νομό Ευρυτανίας, Ο επισκέπτης θα έχει την τύχη να έρθει σε άμεση επαφή με τη φύση και να αναζωογονηθεί σε μία από τις καθαρότερες περιοχές του πλανήτη σύμφωνα με την UNESCO.

Προτάσεις για φαγητό:

Στη παραδοσιακή ταβέρνα ” Κεφαλόβρυσο” στο Κεφαλόβρυσο, κάτω απο τη σκιά πλατανίων και με τους ήχους τρεχούμενων νερών, μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακά πιάτα και χωριάτικες πίτες (τηλ. επικοινωνίας: 2237022755, 2237025510 & 6944502100). Εναλλακτική επιλογή η ταβέρνα ” Χαγιάτι” στο χωριό Γαύρο, με τη σπιτική κουζίνα, παραδοσιακά μαγειρευτά σε γάστρα και μεγάλη τζαμαρία με θέα στο πόταμι. (τηλ. επικοινώνίας: 2237041200 & 6976878907).

Δραστηριότητες:

Το Καρπενήσι προσφαίρει πολλές διαφορετικές μορφές δραστηριοτήτων, που διαφοροποιούνται ανάλογα την εποχή. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν απο, πεζοπορία, διαδρομές με ποδήλατα Βουνού, διαδρομές με 4Χ4 και διαδρομές με άλογα, σε μεγάλο αριθμό μονοπατιών μεσα σε καταπρασινο δάσος ορειβασία, κανό-καγιάκ, ράφτινγκ, τοξοβολία, paintball ακόμα και ραπέλ, μπαντζι-τζαμπινγκ και αλεξίπτωτο πλαγιάς, σε ειδικά οργανωμένα πάρκα υπαίθριων δραστηριοτήτων που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή.
Για τους λάτρεις των χειμερινών σπόρ το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου θα καλύψει με τις παροχές του και τους πιο απαιτητικούς.(τηλ επικοινωνίας χιονοδρομικού: 2237022002 & 6979727467).

Επιλέξτε τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Καρπενήσι με ένα Click

Πάμε

Όλα τα καταλύματα στο Καρπενήσι