Καλάβρυτα

  • Προορισμοί

  • Τύπος Καταλύματος

Τα Καλάβρυτα είναι μια μικρή γραφική κωμόπολη στην ορεινή Αχαΐα.Το όνομά τους σημαίνει καλές βρύσες, ενώ αποτελούν τουριστικό προορισμό για πολλούς επισκέπτες, τόσο τους χειμερινούς όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες. Ιδιαίτερα το χειμώνα ο τουρισμός είναι ακόμα εντοντότερος λόγω του χιονοδρομικού κέντρου, μιας και είναι το μεγαλύτερο της χώρας. Επιπλέον σημαντικοί προορισμοί της περιοχής, είναι τα 2 μοναστήρια της Αγίας Λάυρας και του Μεγάλου Σπηλαίου, το Σπήλαιο των Λιμνών  και το φαράγγι του Βουραϊκού.  

Προτάσεις για φαγητό:

Το Grand Chalet βρίσκεται δίπλα στο μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου, σε ένα μαγευτικό τοπίο, με πάρα πολύ καλές γεύσεις (τηλέφωνο 2692 023357).

Ένα ακόμα πολύ καλό μέρος για φαγητό είναι ο Έλατος, που το χειμώνα λειτουργεί σαν χειμερινή σάλα, ενώ το καλοκαίρι ανοίγει εξωτερική δροσερή αυλή (τηλέφωνο 26920 22541).

Τέλος, ένα ακόμα  εστιατόριο είναι το Καταφύγιο, το οποίο συνδυάζει θέα στο χιονισμένο βουνό μαζί με τον Κορινθιακό κόλπο. Οι γεύσεις του είναι σπιτικές και η ποιότητα πάρα πολύ προσεγμένη. Λειτουργεί επίσης και παιδότοπος (τηλέφωνο 26910 97292). 

Προτάσεις για καφέ:

Σε ένα παλιό ανακαινισμένο  κτίριο, όπου κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο στον πεζόδρομο του  Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος  βρίσκεται το café Διάπλασις.Εκτός από πολύ καλούς καφέδες, προσφέρονται χειροποίητες τυρόπιτες και μπουγάτσες και κρυα σάντουιτς (τηλέφωνο 26920 23840).

Ένα ακόμα μέρος κυρίως για τη νεολαία από νωρίς το πρωί για καφέ και σνακ μέχρι το βράδυ για ποτό είναι το Event (τηλέφωνο 26920 22702).

Τέλος το Montana που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία σε ένα πετρόκτιστο κτίριο και προσφέρει σπάνιες ποικιλίες καφέ, ζεστές σοκολάτες και σπιτικά γλυκά (τηλέφωνο 2692 022444).

Δραστηριότητες:

Τα Καλάβρυτα είναι ένας κυρίως χειμερινός προορισμός, έτσι ενδείκνυται για δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ορειβασία, αλεξίπτωτο πλαγιάς για τους πιο τολμηρούς, ραφτινγκ, ποδηλασία, καγιακ και φυσικά για όλες εκείνες που μπορούν να λάβουν χώρα στο χιονοδρομικό! 

Επιλέξτε τα καλύτερα ξενοδοχεία στα Καλάβρυτα με ένα Click

Πάμε

Όλα τα καταλύματα στα Καλάβρυτα