Ζαγοροχώρια

  • Προορισμοί

  • Τύπος Καταλύματος

Τα γνωστά σε όλους Ζαγοροχώρια αποτελούνται από 46 ξεχωριστά ορεινά χωριά, ανάμεσα στα δάση, στα ποτάμια, ακόμα και στις λίμνες.Χαρακτηρίζονται από έντονα στοιχεία παράδοσης, ενώ οι οικισμοί είναι φτιαγμένοι από πέτρα και ξύλο. Από τα πιο σπουδαία μέρη να επισκεφτεί κανείς είναι το φαράγγι του Βίκου, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου με έντονη παρουσία βιοποικιλότητας και με ένα από τα εναπομείναντα καταφύγια άγριας ζωής στην Ευρώπη. 

Προτάσεις για φαγητό:

Τα Ζαγοροχώρια έχουν εξίσου πάρα πολύ καλό φαγητό, έτσι υπάρχουν και αρκετά μέρη στα οποία μπορεί κανείς να το απολαύσει. Η μικρή Άρκτος είναι ένα από αυτά (μαζί με τον Παραδοσιακό ξενώνα). Εκεί μπορείτε να απολαύσετε μαγειρευτά φαγητά, όλα παραγωγής της περιοχής. Η σπεσιαλιτέ είναι ‘’το πιάτο της αρκούδας’’, το οποίο μπορεί να συνοδεύσει το τοπικό κρασί (τηλέφωνο 2653 081128). Μια ακόμα πολύ καλή πρόταση είναι το Κανέλα & Γαρύφαλλο, στο οποίο θα βρείτε ιδιαίτερες γεύσεις, αρκετές συνταγές με μανιτάρια (μιας και ο ιδιοκτήτης είναι περιβαλλοντολόγος – μανιταρολόγος) και άλλες ιδιαίτερες συνταγές και εμπνεύσεις, όπως το cheesecake με τα άγρια βατόμουρα (τηέφωνο 2653 071671). Τέλος το εστιατόριο Sta Riza, στην Ελάτη, αξίζει να το επισκεφτεί κανείς λόγω της  θέσης του, σε πολύ ψηλό σημείο με την απίστευτη θέα στην οροσειρά της Πίνδου. Οι γεύσεις είναι πάρα πολύ καλές και σε ποιότητα και οι τιμές επίσης (τηλέφωνο 2653 071550). 

Προτάσεις για καφέ:

Το καφε-εστιατόριο ‘’εν Αρίστη’’ προσφέρει καφέδες, γλυκά, αλλά και ζαγορίσια πιάτα. Βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό, το οποίο έχει εκπληκτική θέα (τηλέφωνο  265304 2103).Επίσης στο χωρίο Αρίστη βρίσκεται το καφενείο Μεσοχώρι. Είναι ένας πολύ περιποιημένος χωρος, που προσφέρει ζεστά ροφήματα και καφέδες. Εκεί μπορείτε όμως να πιείτε ακόμα και ρακόμελο ή τσίπουρο, ενώ η διασκέδαση καμιά φορά μπορεί να κρατήσει μέχρι το πρωί. 

Δραστηριότητες:

Τα Ζαγοροχώρια με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά τους, γοητέυουν τους φυσιολάτρεις, ενώ πλήθος δραστηριοτήτων μπορεί να απασχολήσει τους επισκέπτες. Έτσι μπορείτε να κάνετε διαδρομές με το αυτοκίνητο, τα πόδια ακόμα και με το ποδήλατο, απολαμβάνοντας την ομορφιά του τοπίου. Άρα ενδείκνυνται για ορειβασία, πεζοπορία και rafting λόγω των ποταμών. Τέλος, χώρα λαμβάνουν και άλλα υπαίθρια αθλήματα, όπως τοξοβολία, ιππασία, αναρρίχηση και η ορεινή ποδηλασία. 

Επιλέξτε τα καλύτερα ξενοδοχεία στα Ζαγοροχώρια με ένα Click

Πάμε

Όλα τα καταλύματα στα Ζαγοροχώρια