Δημητσάνα

  • Προορισμοί

  • Τύπος Καταλύματος

Ορεινή Αρκαδία: ένας ξεχωριστός, σχεδόν «μυθικός» προορισμός. Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Καρύταινα, Αρχαία Γόρτυνα, Μονές Προδρόμου και Φιλοσόφου. Ραφτινγκ, πεζοπορία, παραδοσιακά προϊόντα και νόστιμες τοπικές συνταγές, με ένα μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Υδροκίνησης.

Προτάσεις για φαγητό:

Στο κέντρο του οικισμού, Στο ” Στέκι της γεύσης’‘ σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο αφιερωμένο στην γαστριμαργική παράδοση του τόπου, μπορείτε να απολαύσετε μοναδικές Αρκαδικές συνταγές! τηλ. 2795031424.
Σε πολύ μικρή απόσταση από την Δημητσάνα στο πανέμορφο Ζυγοβίστι, πάνω στην πλατεία του οικισμού στο ”Ζυγοβιστινό στέκι” μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από μαγειρευτά πιάτα, ξεχωρίζει ο κόκορας με χυλοπίτες, το αγιογούρουνο στιφάδο, το σπιτικό παστό. Η επισκεψή σας στο παραδοσιακό στέκι θα σας ανταμείψει με καλό φαγητό και βέβαια απόδραση απο τα τετριμμένα…. τηλ 27950 31642

Προτάσεις για καφέ:

Η νυχτερινή ζωή της Δημητσάνας δεν έχει τη ζωντάνια που θα δείτε στη Βυτίνα, αλλά την ηρεμία και τη χαλάρωση που εναρμονίζεται με το επιβλητικό περιβάλλον. Τα μικρά café μεταμορφώνονται σε χαλαρά μπαράκια, όπου μέσα στη ζέστη που αναδύουν οι φλόγες από τα πετρόκτιστα τζάκια και με χαμηλή μουσική, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας, συντροφιά με την παρέα σας.Τα café που λειτουργούν στη Βυτίνα, είναι το «Τρεις Λαλούν», η «Αντίκα», το «καφέ Ζάτουνα» και το «Καθ’οδόν».

Δραστηριότητες:

Η περιοχή του φαραγγιού του Λούσιου, είναι γεμάτη από σηματοδοτημένα μονοπάτια που ξεκινούν από τις μονές και φτάνουν ως την αρχαία Γόρτυνα και την Καρύταινα. Στο Λούσιο μπορείτε να κάνετε ράφτινγκ, καγιάκ και αν είστε τολμηρός και αναρρίχηση!

Επιλέξτε τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Δημητσάνα με ένα Click

Πάμε

Όλα τα καταλύματα στη Δημητσάνα